Algemene info

Fiejesta gemengd koor

Repetitielokaal

Hartelijk welkom op de site van het koor Fiejesta.

Fiejesta is een gemengd en gezellig koor bestaande uit sopranen, alten, tenoren en bassen. Het koor is oorspronkelijk in 1986 begonnen als een project in buurthuis "Jes" in Osdorp.

In augustus 1990 besloten de enthousiaste buurthuisbezoekers een "echt" koor te formeren waardoor Fiejesta werd "geboren".

De officiële oprichtingsdatum is: 1 september 1990.

Het streven is gericht op een koorgrootte van maximaal 34 leden.

Kamer van Koophandel

Fiejesta staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel te Amsterdam

onder nummer: 40538796

Korenbonden

Fiejesta is aangesloten bij de Bond van Zangkoren in Noord-Holland (BvZ-NH), die op haar beurt weer is aangesloten bij de Landelijke Organisatie van Provinciale en Regionale Zangersbonden (LOPRZ). Hierdoor profiteert het koor van alle mogelijke subsidieregelingen en andere voordelen.

Repertoire / repetities

Het repertoire is zeer gevarieerd en omvat onder andere canons, liederen uit de middeleeuwen en renaissance periode, madrigalen, (licht klassieke) werken van bekende componisten, romantische werken en Nederlandstalige (oude volks) muziek.

Repetities

De repetities worden gehouden op maandagavond van 20.00 - 22.00 uur en staan onder leiding van Evelyn Dijk (zaal open 19.40 uur).

In de pauze gezellig koffie en thee.

Het repetitielokaal van Fiejesta bevindt zich:

In de prachtige heldere ruimte van Stichting Odensehuis,

Hygiëastraat 4 (ingang halverwege Olympiaplein tussen nr. 58 en 60 -

onder de poort door naar achteren), Amsterdam - Zuid.

Bereikbaarheid: Bus 15 en tram 24 halte Olympiaplein.

En of tram 16 halte Valeriusplein.